Profesyonel Pastacılık Eğitimi
Profesyonel Pastacılık Eğitimi ile
Yurt İçi İş Garantisi ve Yurt Dışı Stajlar!
2025 eğitim dönemi kontenjanlarını görmek için
32 saat teorik
288 saat pratik
54 saat mesleki yabancı dil
540 saat sektörel staj (3 ay)
Toplam: 914 saat
Grup Dersleri
Grup dersleri haftada 2 gün (Pazartesi ve Salı), günde 8 saat olmak üzere 10:00 - 19:00 saatleri arası yapılacak olup toplam 20 hafta sürecektir.
Özel Ders
Eğitimler bire bir özel ders sistemi ile verildiği için ders gün ve saatlerinizi okul yönetimi ile görüşüp belirleyebilirsiniz.
Peşin: 250.000 TL
Taksitli: 275.000 TL (6 ay taksit)
12 ay senetli taksit fiyatı 312.000 TL
15 ay senetli taksit fiyatı 345.000 TL
18 ay senetli taksit fiyatı 369.000 TL
EĞİTİM İÇERİĞİ
Bu eğitim programı ile; Türk ve dünya mutfaklarından pasta, çörek, sos, gevrek, turta, poğaça, kurabiye, kek, milföy hamuru, beze, mus, tart, çikolata, sütlü ve kremalı tatlılar, krepler ve parfelerin hazırlıklarını, araç gereçlerini, pişirme tekniklerini, sunumlarını bilen ve uygulayan uluslararası nitelikte pastacı yetiştirilmektedir.
EĞİTİM SÜRESİ
Eğitim programının süresi 914 saattir. Bu sürenin 32 saati teorik, 288 saati Türk ve dünya mutfağından pasta ve tatlı yapım uygulamaları, 54 saati mesleki yabancı dil dersleri (İngilizce, İspanyolca, Fransızca), 540 saati (3 ay) ise sektörel stajı kapsamaktadır.
Eğitimde staj zorunluluğu yoktur fakat stajını başarı ile tamamlayan öğrenciler, yurt içi ve dışında iş imkanlarından faydalandırılmaktadır.
Dersler; grup dersleri ve bire bir özel ders formatı olmak üzere 2 tipte verilmektedir. Bire bir (eğitmen şef ve öğrenci) eğitimde her ders ortalama 4 saat sürmekte olup, öğrenci günde en az 4 saat en fazla 8 saat ders alabilmektedir. Öğrenciler ders gün ve saatlerini kendileri belirleyebilmektedir.
- SERTİFİKA & BELGE
- KONAKLAMA İMKANLARI
- EĞİTİM PROGRAMI
- İŞ GARANTİSİ
- GEREKLİ BELGELER
- EĞİTİM ÜCRETİ
- STAJ
- AMERİKA
- İSPANYA
- İNGİLTERE
- İTALYA
- YUNANİSTAN
- TAYLAND
- MALDİVLER
- DUBAİ
- KATAR
- VİETNAM
- HONG KONG
- ARJANTİN
- DOMİNİK CUMHURİYETİ
- KOSTA RİKA
- EKVADOR
- URUGUAY
- ŞİLİ
- ARNAVUTLUK
- KARADAĞ
Sertifika & Belge
Eğitim sonunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak teorik ve uygulamalı sınavlardan başarılı olan öğrencilere aşağıdaki belgeler verilecektir.
- Maya Academy Profesyonel Pastacılık Mezuniyet Belgesi
- MEB Pastacı (4. Seviye) Kurs Programı Kurs Bitirme Belgesi
- MEB Temel Pastacılık Kurs Programı Kurs Bitirme Belgesi
- MEB Zorunlu Hijyen Sertifikası
- Maya Academy Mesleki İngilizce (Mutfak) Dil Sertifikası
- Maya Academy Mesleki İspanyolca (Mutfak) Dil Sertifikası
- Maya Academy Mesleki Fransızca (Mutfak) Dil Sertifikası
Bu belgelerden MEB onaylı olan 2 adet kurs bitirme belgesi uluslararası geçerlidir. Bu kurs bitirme belgeleri ile öğrenciler; yurt içinde devlet daireleri ve özel kurumlarda pastacılık mesleğini yasal olarak icra edebilir ve belediyelerin ruhsat yönetmeliğine göre pastacılık üzerine iş yeri açabilirler. Ayrıca sınav sonunda alınan MEB onaylı kurs bitirme belgeleri; yurtdışında Avrupa birliği ülkeleri, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, İngiltere, Avustralya vb. 120 ülkede çalışma izni, göç, göçmenlik vb. başvurularda geçerlidir. Öğrencilerimiz pastacılık mesleğini bu ülkelerde yasal olarak yapabilirler.
Konaklama İmkânları
Eğitimlerimize Ankara dışından katılmak isteyen öğrencilerimiz; anlaşmalı olduğumuz başkentin en özel ve güzel öğrenci yurtlarında veya 1+1 , 2+1 , 3+1 eşyalı residence dairelerde okulumuza özel fiyatlarla konaklayabilmektedir.
Öğrencilerimiz ayrıca Inn 14 Hostel’de ve Park Inn by Radisson Otel’de özel fiyatlardan da faydalanabilirler.
Eğitim Programı
1. Hafta / 1. Gün
Ders 1: Teorik Ders
- Ders programı incelemesi
- Puanlama sistemi ve bitirme tezi açıklaması
- Mutfak hijyeni ve kişisel hijyen kuralları
- Mutfakta giyim kuralları
- Gıda güvenliği, doğru stoklama – depolama yöntemleri
- İş güvenliği
- HACCP planı
Ders 2: Kurabiyeler Teorik Ders
- Teknik açıdan kurabiye çeşitleri
- Kurabiye üretiminde kullanılan malzemelerin fonksiyon ve etkileri
- Kurabiye üretiminde kullanılan ekipmanlar
- Kurabiye üretiminde kullanılan teknikler
- Kurabiye üretiminde yaşanabilecek sorunlar ve çözümleri
- Saklama ve stoklama koşulları
- Üretim öncesi doğru iş planı ve mise en place yapımı
Pratik Ders: Kurabiyeler
- Sable/Shortbread
- Royal icing
- Gingerbread
- Tuzlu kurabiye
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
Not: Ders 1 teorik dersleri toplantı odasında slayt üzerinden işlenir. Ders 2 teorik dersleri sınıfta işlenir.
2. Hafta / 1. Gün
Ders 1: Teorik Ders
- Üretim akışı
- Yeme içme deneyimi
- Sürdürülebilirlik
- Tedarik sistemi
- Doğru reçete hazırlama
- Pişirme yöntemlerinin doğru kullanımı
- Menü planlama ve maliyet hesaplama
Ders 2: Kurabiyeler Pratik Ders
- Crinkle cookie
- Yulaf ezmeli üzümlü cookie
- Scone
- Reçel yapımı, pektin konusu ve konserveleme yöntemleri
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
2. Hafta / 2. Gün
Ders 1: Kurabiyeler Teorik Ders
- Özel beslenme biçimlerine uygun kurabiye üretiminde kullanılan malzemelerin fonksiyon ve etkileri
- Özel beslenme biçimlerine uygun kurabiye üretiminde kullanılan ekipmanlar
- Özel beslenme biçimlerine uygun kurabiye üretiminde kullanılan teknikler
- Özel beslenme biçimlerine uygun kurabiye üretiminde yaşanabilecek sorunlar ve çözümleri
- Saklama ve stoklama koşulları
- Üretim öncesi doğru iş planı ve mise en place yapımı
Pratik Ders
- Chocolate chip cookie (vegan, glütensiz, şekersiz)
- Ketojenik tohum kraker (vegan, glütensiz, şekersiz)
- Amaretti (glütensiz)
- Yer fıstıklı sandviç cookie
- Marshmallow yapımı
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
Ders 2: Kurabiyeler Pratik Ders
- Antep fıstıklı cookie
- Antep fıstıklı pralin
- Vişneli brownie cookie
- Fındık pralin
- Karamel cookie
- Karamel çeşitleri ve kuru karamel yapımı
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
3. Hafta / 1. Gün
Ders 1: Kurabiyeler & Brownieler Teorik Ders
- Brownie üretiminde kullanılan malzemelerin fonksiyon ve etkileri
- Brownie üretiminde kullanılan ekipmanlar
- Brownie üretiminde kullanılan teknikler
- Brownie üretiminde yaşanabilecek sorunlar ve çözümleri
- Saklama ve stoklama koşulları
- Üretim öncesi doğru iş planı ve mise en place yapımı
Pratik Ders
- Chocolate chip cookie
- New York cookie
- Brownie
- Brookies (brownie cookies)
- Brownie çeşitlendirmeleri
- Çikolata, dolgu ve meyve kullanımları
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
Ders 2: Brownieler Pratik Ders
- Blondie
- Orman meyveli brownie (şekersiz ve glütensiz)
- Bol çikolatalı kek (glütensiz)
- Kahveli beyaz çikolatalı ganaj
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
3. Hafta / 2. Gün
Ders 1: Kesim Teknikleri (Konuk Şef Tufan Özen) Teorik Ders
- Pastacılıkta kullanılan kesim teknikleri
- Kesme tahtasının doğru kullanımı ve temizliği
Pratik Ders
- Bıçak kullanım ve kesim teknikleri uygulaması
- Meyve salatası
- Sabayon
- Zabaglione Krep
- Krep suzette
- Orman meyveli compote
- Portakallı compote
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
Ders 2: Tava Hamurları Pratik Ders
- Waffle
- French toast
- Amerikan pankek
- Japon sufle pankek
- Kaiserschmarn
- Ezmeli ganaj türleri ve lotus kremalı ganaj yapımı
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
4. Hafta / 1. Gün
Ders 1: Tava hamurları & Yumurtalar (Konuk Şef Tufan Özen) Teorik Ders
- Yumurtalarda kullanılan malzemelerin fonksiyon ve etkileri
- Yumurtalarda kullanılan ekipmanlar
- Yumurtalarda kullanılan teknikler
- Yumurtalarda yaşanabilecek sorunlar ve çözümleri
- Saklama ve stoklama koşulları
- Üretim öncesi doğru iş planı ve mise en place yapımı
Pratik Ders
- English muffin
- Tuzlu waffle
- Yağda yumurta
- Omlet
- Menemen
- Çırpılmış yumurta
- Haşlanmış yumurta
- Poşe yumurta
- Holandez sos
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
Ders 2: Kahvaltılık Tarifler Teorik Ders
- Kafe, restoran ve otellerde kahvaltı menüsü hazırlama teknikleri
- Ülkelerin kahvaltı gelenekleri
Pratik Ders
- Ülkeler bazında kahvaltı menüleri çalışması
- Yaratıcı kahvaltı sunumları çalışması
- Crumpet
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
4. Hafta / 2. Gün
Ders 1: Ek Ders ve Teorik Sınav
- Reçetelerin tamamlanması
- Ayın değerlendirilmesi
- Teorik sınav
Ders2: Pratik Sınav
- Kurabiyeler, brownieler, tava hamurları ve kahvaltılık tarifler pratik sınavı
Açıklama
- Ara sınavda öğrenciler yapacağı ürünleri kurayla kendisi belirler.
- 1 kurabiye ve 1 brownieyi çektiği kurada çıkan ürüne göre yapar.
- Tava hamurlarından 1 ürünü kendisi seçip istediği yumurta çeşidi ve kahvaltılık tarifler ile bir sunum oluşturur.
- Kendisine verilen süre içerisinde tamamlar ve sunar.
- Değerlendirmeler 100 puan üzerinden yapılır.
5. Hafta / 1. Gün
Ders 1: Mayalı Hamurlar Teorik Ders
- Mayalı hamur çeşitleri
- Mayalı hamur üretiminde kullanılan malzemelerin fonksiyon ve etkileri
- Mayalı hamur üretiminde kullanılan ekipmanlar
- Mayalı hamur üretiminde kullanılan teknikler
- Mayalı hamur üretiminde yaşanabilecek sorunlar ve çözümleri
- Saklama ve stoklama koşulları
- Üretim öncesi doğru iş planı ve mise en place yapımı
Pratik Ders
- Bagel
- Pretzel
- Simit
- Peynir kreması
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
Ders 2: Mayalı Hamurlar Pratik Ders
- Poğaça, açma
- Kandil simidi
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
5. Hafta / 2. Gün
Ders 1: Mayalı Hamurlar Pratik Ders
- Cinnamon roll
- Frosting çeşitleri ve cream cheese frosting yapımı
- Cinnamon roll (vegan)
- Vegan egg wash
- Tuzlu roll
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
Ders 2: Mayalı / Mayasız Hamurlar Pratik Ders
- Apple strudel
- Grissini
- Maritozzo
- Krema çeşitleri ve çırpılmış krema yapımı
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
6. Hafta / 1. Gün
Ders 1: Mayalı Hamurlar Pratik Ders
- Paskalya çöreği
- Çikolatalı babka (babka brioche)
- Brioche
- Kugelhopf
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
Ders 2: Kekler Teorik Ders
- Teknik açıdan kek çeşitleri
- Kek üretiminde kullanılan malzemelerin fonksiyon ve etkileri
- Kek üretiminde kullanılan ekipmanlar
- Kek üretiminde kullanılan teknikler
- Kek üretiminde yaşanabilecek sorunlar ve çözümleri
- Saklama ve stoklama koşulları
- Üretim öncesi doğru iş planı ve mise en place yapımı
Pratik Ders
- Havuçlu kek
- Limonlu haşhaşlı kek
- Kek şerbeti ve çeşitlendirmeler
- Banana bread
- Karamelize muz
- Mermer kek
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
6. Hafta / 2. Gün
Ders 1: Kekler Pratik Ders
- Çikolatalı muffin
- Tuzlu muffin
- Cupcake
- Buttercream çeşitleri ve Amerikan buttercream yapımı
- Karamel sos yapımı
- Namelaka
- Cake pop
- Çikolata çeşitleri ve doğru eritme yöntemleri
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
Ders 2: Kekler Pratik Ders
- Orman meyveli kek
- Alt üst kek
- Kuru meyve ve yemişli kek
- Streuselkuchen
7. Hafta / 1. Gün
Ders 1: Kekler Pratik Ders
- Angel food cake
- Pound cake
- Şifon kek
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
Ders 2: Kekler Pratik Ders
- Portakallı madlen
- Vişneli mekik
- Canele
- Financier
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
7. Hafta / 2. Gün
Ders 1: Vegan, Glütensiz, Şekersiz Kekler Pratik Ders
- Espresso cake (vegan, şekersiz, glütensiz)
- Vegan ganaj
- Banana bread (vegan, şekersiz, glütensiz)
- Çikolatalı naked cake (glütensiz)
- Vegan karamel sos
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
Ders 2: Kekler & Pastalar Pratik Ders
- Devil’s food cake (çikolatalı naked cake)
- Temel ganaj yapımı
- Swiss roll
- Rulo pasta
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
8. Hafta / 1. Gün
Ders 1: Pastalar Pratik Ders
- Medovik
- Sacher torte cake
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
Ders 2: Pastalar Pratik Ders
- Bienenstich
- Norwegian meringue cake
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
8. Hafta / 2. Gün
Ders 1: Ek Ders ve Teorik Sınav
- Reçetelerin tamamlanması
- Ayın değerlendirilmesi
- Teorik sınav
Ders 2: Pratik Sınav
- Kekler ve pastalar pratik sınavı
Açıklama
- Ara sınavda öğrenci yapacağı iki ürünü kurayla kendisi belirler. 1 kurabiye ve 1 brownieyi çektiği kurada çıkan ürüne göre yapar.
- Keklerden 1 ürünü ve pastalardan 1 ürünü kendisine verilen süre içerisinde tamamlar ve sunar.
- Değerlendirmeler 100 puan üzerinden yapılır.
9. Hafta / 1. Gün
Ders 1: Pastalar Teorik Ders
- Pandispanya çeşitleri
- Pasta yapımın kullanılan krema çeşitleri
- Pasta üretiminde kullanılan malzemelerin fonksiyon ve etkileri
- Pasta üretiminde kullanılan ekipmanlar
- Pasta üretiminde kullanılan teknikler
- Pasta üretiminde yaşanabilecek sorunlar ve çözümleri
- Saklama ve stoklama koşulları
- Üretim öncesi doğru iş planı ve mise en place yapımı
Pratik Ders: Pandispanyalar
- Pandispanya
- Yumurta kullanım teknikleri
- Kakaolu pandispanya
- Sponge cake
- Genoise
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
Ders 1: Pandispanyalar Teorik Ders
- Çikolatalı ganaj çeşitleri ve teknikleri
- Meyve dolgu çeşitleri ve teknikleri
Pratik Ders: Kremalar ve Dolgular
- Pastacı kreması
- Pasta yapımına uygun çikolatalı ganaj çeşitleri
- Krem şanti
- Stabilize peynirli krem şanti
- Meyveli coulis / püre
- Şurup
- Krokan
- Fraisier
- Creme mousseline
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
9. Hafta / 2. Gün
Ders 1: Buttercream ve Pasta Birleştirme Teorik Ders
- Buttercream çeşitleri
- Buttercream üretiminde kullanılan malzemelerin fonksiyon ve etkileri
- Buttercream üretiminde kullanılan ekipmanlar
- Buttercream üretiminde kullanılan teknikler
- Buttercream üretiminde yaşanabilecek sorunlar ve çözümleri
- Saklama ve stoklama koşulları
- Üretim öncesi doğru iş planı ve mise en place yapımı
- Gıda boyası
Pratik Ders
- Swiss meringue buttercream
- Italian meringue buttercream
- Çikolatalı buttercream
- Gıda boyası kullanımı
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
Ders 2: Pratik Ders
- Pasta birleştirme ve sıvama
- Sıkma torbası ve duy kullanım teknikleri
- Pasta süsleme çalışmaları
- Sıkma teknikleri çalışmaları
- Dekor
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
10. Hafta / 1. Gün
Ders 1: Sufle Teorik Ders
- Sufle üretiminde kullanılan teknikler
- Sufle üretiminde yaşanabilecek sorunlar ve çözümleri
- Saklama ve stoklama koşulları
- Üretim öncesi doğru iş planı ve mise en place yapımı
Pratik Ders
- Çikolatalı sufle
- Vanilyalı sufle
- Volcano (molten chocolate cake)
- İncirli beyaz çikolatalı sufle (glütensiz)
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
Ders 2: Mousse Teorik Ders
- Mousse üretiminde kullanılan teknikler
- Mousse üretiminde yaşanabilecek sorunlar ve çözümleri
- Saklama ve stoklama koşulları
- Üretim öncesi doğru iş planı ve mise en place yapımı
- Kullanım yerleri
Pratik Ders
- Çikolatalı mousse
- Beyaz çikolatalı limonlu mousse
- Vanilyalı mousse
- Antep fıstıklı mousse
- Kahveli mascarpone mousse
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
10. Hafta / 2. Gün
Ders 1: Mousse Pastalar Pratik Ders
- Bavarois
- Dacquoise sponge
- Bavarian creme
- Çikolatalı glaze
- Charlotte cake
- Kedi dili
- Orman meyveli mousse
- Jöle
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
Ders 2: Tabak Tatlıları Pratik Ders
- Tiramisu
- Sticky toffee pudding
- Crumble
- Cobbler
- Poşe armut
- Creme anglaise
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
11. Hafta / 1. Gün
Ders 1: Tartlar & Kişler Teorik Ders
- Tart tabanı çeşitleri
- Tart üretiminde kullanılan malzemelerin fonksiyon ve etkileri
- Tart üretiminde kullanılan ekipmanlar
- Tart üretiminde kullanılan teknikler
- Tart üretiminde yaşanabilecek sorunlar ve çözümleri
- Saklama ve stoklama koşulları
- Üretim öncesi doğru iş planı ve mise en place yapımı
Pratik Ders
- Pate Sucree
- Limonlu mereng tart
- Limon kreması
- İtalyan mereng
- Tartolet
- Pastacı kreması
- Meyve jölesi
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
Ders 2: Pratik Ders
- Pate Brisee
- Armutlu frangipane tart (tarte bourdaloue)
- Frangipane
- Tarte tatin
- Islak karamel
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
11. Hafta / 2. Gün
Ders 1: Tartlar & Kişler Pratik Ders
- Flaky pie crust
- Elmalı crumble pay
- Vişneli turta
- Galette
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
Ders 2: Pratik Ders
- Kakaolu tart tabanı & pate sablee
- Çikolatalı tuzlu karamelli tart
- Tuzlu karamel
- Çikolata ve fıstıklı karamelli tart bar
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
12. Hafta / 1. Gün
Ders 1: Tartlar & Kişler Pratik Ders
- Sebzeli kiş
- Kiş lorraine
- Fransız soğan tartı
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
Ders 2: Pratik Ders
- Çikolatalı portakallı vegan tart
- Vegan ganaj
- Limonlu vegan tart
- Vegan lemon curd
- Banoffee pie
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
12. Hafta / 2. Gün
Ders 1: Ek Ders ve Teorik Sınav
- Reçetelerin tamamlanması
- Ayın değerlendirilmesi
- Teorik sınav
Ders2: Pratik Sınav
- Sufle, mousse, tabak tatlıları & tartlar, kişler pratik sınavı
Açıklama
- Ara sınavda öğrenciler yapacağı iki ürünü kurayla kendisi belirler.
- Sufle, mousse ve tabak tatlıları grubundan 1 ürünü ve tartlar, kişler grubundan 1 ürünü kendisine verilen süre içerisinde tamamlar ve sunar.
- Değerlendirmeler 100 puan üzerinden yapılır.
13. Hafta / 1. Gün
Ders 1: Laminalı Hamurlar / Pate Feuilletée (Milföy) Teorik Ders
- Laminalı hamur çeşitleri
- Laminalı hamurların üretiminde kullanılan malzemelerin fonksiyon ve etkileri
- Laminalı hamurların üretiminde kullanılan ekipmanlar
- Laminalı hamurların üretiminde kullanılan teknikler
- Laminalı hamurların üretiminde yaşanabilecek sorunlar ve çözümleri
- Saklama ve stoklama koşulları
- Üretim öncesi doğru iş planı ve mise en place yapımı
Pratik Ders
- Pate feuilletée (milföy)
- Stabil pastacı kreması
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
Ders 2: Pratik Ders
- Napolyon pasta
- Parisian flan
- Pastel de nata
- Palmiers
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
13. Hafta / 2. Gün
Ders 1: Laminalı Hamurlar / Pate Feuilletée (Milföy) Pratik Ders
- Parisian flan
- Pastel de nata
- Apple turnover
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
Ders 2: Pratik Ders
- Pithivier
- Galette des rois
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
14. Hafta / 1. Gün
Ders 1: Laminalı Hamurlar / Kruvasan Pratik Ders
- Kruvasan
- Vegan kruvasan
- Vegan yağ
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
Ders 2: Pratik Ders
- Danish
- Pain au chocolaté
- Almond croissant
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
14. Hafta / 2. Gün
Ders 1: Cheesecake Teorik Ders
- Cheesecake çeşitleri
- Cheesecake üretiminde kullanılan malzemelerin fonksiyon ve etkileri
- Cheesecake üretiminde kullanılan ekipmanlar
- Cheesecake üretiminde kullanılan teknikler
- Cheesecake üretiminde yaşanabilecek sorunlar ve çözümleri
- Saklama ve stoklama koşulları
- Üretim öncesi doğru iş planı ve mise en place yapımı
Pratik Ders
- New York cheesecake
- Graham cracker
- Vişne sos
- Basque cheesecake
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
Ders 2: Pratik Ders
- Çikolatalı cheesecake
- Beyaz çikolata ve meyveli soğuk cheesecake
- Vegan orman meyveli cheesecake
- Badem sütü
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
15. Hafta / 2. Gün
Ders 1: Cheesecake Pratik Ders
- Kasekuchen (Alman cheesecake)
- Japon cheesecake
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
Ders 2: Pratik Ders
- Kızartmalı hamurlar
- Donut
- Berliner cannoli
- Ricotta kreması
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
16. Hafta / 1. Gün
Ders 1: Şerbetli Tatlılar Teorik Ders
- Şerbetli tatlıların üretiminde kullanılan malzemelerin fonksiyon ve etkileri
- Şerbetli tatlıların üretiminde kullanılan ekipmanlar
- Şerbetli tatlıların üretiminde kullanılan teknikler
- Şerbetli tatlıların üretiminde yaşanabilecek sorunlar ve çözümleri
- Saklama ve stoklama koşulları
- Üretim öncesi doğru iş planı ve mise en place yapımı
Pratik Ders
- Savarin
- Krem şanti
- Rom baba Revani
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
Ders 2: Şerbetli Tatlılar Pratik Ders
- Şekerpare
- Lokma
- İrmik helvası
- Trileçe
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
16. Hafta / 2. Gün
Ders 1: Ek Ders ve Teorik Sınav
- Reçetelerin tamamlanması
- Ayın değerlendirilmesi
- Teorik sınav
Ders2: Pratik Sınav
- Laminalı hamurlar & cheesecake, kızartmalı hamurlar, şerbetli tatlılar pratik sınavı
Açıklama
- Ara sınavda öğrenci yapacağı ürünleri kurayla kendisi belirler.
- Laminalı hamurlar grubundan 1 ürünü ve tartlar, cheesecake, kızartmalı hamurlar, şerbetli tatlılar grubundan 1 ürünü kendisine verilen süre içerisinde tamamlar ve sunar.
- Değerlendirmeler 100 puan üzerinden yapılır.
17. Hafta / 1. Gün
Ders 1: Mereng Teorik Ders
- Merenglerde kullanılan malzemelerin fonksiyon ve etkileri
- Merenglerde kullanılan ekipmanlar
- Merenglerde kullanılan teknikler
- Mereng üretiminde yaşanabilecek sorunlar ve çözümleri
- Saklama ve stoklama koşulları
- Üretim öncesi doğru iş planı ve mise en place yapımı
Pratik Ders
- Pavlova
- Fransız mereng
- Mont blanc
- İsviçre mereng
- Beze
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
Ders 2: Mereng Pratik Ders
- Megeve torte
- Japon mereng
- Vacherin
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
17. Hafta / 2. Gün
Ders 1: Mereng Pratik Ders
- Makaron
- Kakaolu makaron
- Gıda boyası kullanımı
- Beyaz çikolatalı frambuazlı ganaj
- Antep fıstıklı ganaj
- Karamel ganaj
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
Ders 2: Sütlü Tatlılar Teorik Ders
- Sütlü tatlıların üretiminde kullanılan malzemelerin fonksiyon ve etkileri
- Sütlü tatlıların üretiminde kullanılan ekipmanlar
- Sütlü tatlıların üretiminde kullanılan teknikler
- Sütlü tatlıların üretiminde yaşanabilecek sorunlar ve çözümleri
- Saklama ve stoklama koşulları
- Üretim öncesi doğru iş planı ve mise en place yapımı
Pratik Ders
- Damla sakızlı muhallebi
- Sübye
- Keşkül
- Kazandibi
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
18. Hafta / 1. Gün
Ders 1: Sütlü Tatlılar Pratik Ders
- Supangle
- Puding
- Fırın sütlaç
- Bread pudding
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
Ders 2: Sütlü Tatlılar Pratik Ders
- Creme brulee
- Krem karamel
- Creme katalan
- Spanish flan
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
18. Hafta / 2. Gün
Ders 1: Sütlü Tatlılar Pratik Ders
- Panna cotta
- Vegan panna cotta
- Clafoutis
- Blancmange
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
Ders 2: Pate a Choux Teorik Ders
- Pate a choux üretiminde kullanılan malzemelerin fonksiyon ve etkileri
- Pate a choux üretiminde kullanılan ekipmanlar
- Pate a choux üretiminde kullanılan teknikler
- Pate a choux üretiminde yaşanabilecek sorunlar ve çözümleri
- Saklama ve stoklama koşulları
- Üretim öncesi doğru iş planı ve mise en place yapımı
Pratik Ders
- Pate a choux (kızartmalılar)
- Churros
- Tulumba
- Choux beignets
- French crullers
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
19. Hafta / 1. Gün
Ders 1: Pate a Choux Pratik Ders
- Cream puff
- Profiterol
- Çikolata sos
- Diplomat krema
- Craquelin
- Chouquettes
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
Ders 2: Pate a Choux Pratik Ders
- Ekler
- Karamel cream cheese frosting
- Karamel glaze
- Çikolatalı pastacı kreması
- Karpatka
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
19. Hafta / 2. Gün
Ders 1: Çikolata Teorik Ders
- Çikolata işlemede kullanılan malzemelerin fonksiyon ve etkileri
- Çikolata işlemede kullanılan ekipmanlar
- Çikolata eritme ve temperlemede kullanılan teknikler
- Çikolata işlemede yaşanabilecek sorunlar ve çözümleri
- Saklama ve stoklama koşulları
- Üretim öncesi doğru iş planı ve mise en place yapımı
Pratik Ders: Bonbon Truffle
- Mulaj
- Çarkıfelek ganaj
- Çikolatalı cremeux
- Blueberry pralin
- Tuzlu karamel pralin
- Çikolata püskürtme
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
Ders 2: Çikolata Pratik Ders
- Rochers
- Crunch
- Yer fıstıklı karamel bar çikolata
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
20. Hafta / 1. Gün
Ders 1: Dondurma ve Donuk Tatlılar Teorik Ders
- Dondurma ve donuk tatlıların üretiminde kullanılan malzemelerin fonksiyon ve etkileri
- Dondurma ve donuk tatlıların üretiminde kullanılan ekipmanlar
- Dondurma ve donuk tatlıların üretiminde kullanılan teknikler
- Dondurma ve donuk tatlıların üretiminde yaşanabilecek sorunlar ve çözümleri
- Saklama ve stoklama koşulları
- Üretim öncesi doğru iş planı ve mise en place yapımı
Pratik Ders: Dondurma
- Creme anglaise bazlı gelato
- Salep bazlı vanilyalı dondurma
- Koyulaştırılmış süt bazlı çikolatalı dondurma
- Limoncello granita
- Kayısılı sorbe
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
Ders 2: Donuk Tatlılar Pratik Ders
- Sütlü çikolata ve Türk kahveli parfe
- Semifreddo
- Dekor
- Tulip tuille
- Brandy snap
- Melek saçı
Çeşitlendirmeler, dekorasyon ve sunum
20. Hafta / 2. Gün
Ders 1: Ek Ders ve Teorik Sınav
- Reçetelerin tamamlanması
- Ayın değerlendirilmesi
- Proje sunumu
Ders 2: Pratik Sınav
- Mereng & pate a choux
Açıklama
- Ara sınavda öğrenci yapacağı iki ürünü kurayla kendisi belirler.
- Mereng grubundan 1 ürünü ve pate a choux grubundan 1 ürünü kendisine verilen süre içerisinde tamamlar ve sunar.
- Değerlendirmeler 100 puan üzerinden yapılır.
İş Garantisi
Okulumuz; yıllardır Türkiye İş Kurumu ile yaptığı işbirliği sonucunda, 374 saatlik profesyonel pastacılık eğitimlerini tamamladıktan sonra 12 haftalık sektörel stajlarını başarı ile bitiren öğrencilerini, en az asgari ücret ile işe yerleştirmektedir.
Gerekli Belgeler
- 6 adet fotoğraf
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Son mezun olunan okulun diploma aslı ve fotokopisi veya e- devlet öğrenim durum belgesi
- Sabıka kaydı (e-devlet)
- Sağlık raporu (aile hekimi veya devlet hastanesi)
Eğitim Ücreti
Peşin: 250.000 TL
Taksitli: 276.000 TL (6 ay taksit)
12 ay senetli fiyatı 312.000 TL
15 ay senetli fiyatı 345.000 TL
18 ay senetli fiyatı 369.000 TL
Okulumuz tarafından öğrencilerimize şef üniforması, bıçak seti, eğitim dokümanları (kitap, CD vb.) ve Maya Academy çantası hediye edilmektedir.

Amerika'da Maaşlı Staj Olanakları
En az A2 seviye İngilizce bilen öğrencilerimize mezuniyetlerinden sonra Amerika’daki çeşitli otel, restoran ve işletmelerde saatlik ortalama 15 – 20 USD arası kazanabilecekleri ve 12 ay çalışabilecekleri maaşlı staj imkanı sağlanmaktadır.
** Amerika’da maaşlı staj eğitimi ücretlerimize dahil değildir.
1 yıl staj ücreti 4.550 USD’dır.
Saat ücreti 13 – 15 USD arası olmak üzere haftada en az 40 saat çalışma süresi.
41. saatten sonraki saat ücreti 20 USD olarak ücretlendirilmektedir. Bu şekilde haftada 60 saate kadar çalışabilmektesiniz.
Öğrencilerimiz bu şekilde ayda 3.000 – 4.000 USD arası gelir elde etmektedir.
İspanya'da Maaşlı Staj Olanakları
İspanya’nın Barselona, Kosta Brava, Kanarya Adaları, Mayorka ve Endülüs bölgesindeki oteller, restoranlar ve tatil köylerinde 3 aydan 6 aya kadar maaşlı staj imkanı sağlanmaktadır.
** İspanya’da maaşlı staj eğitimi ücretlerimize dahil değildir.
Staj ücreti 1.750 EUR’dur.
Ücrete 6 ay konaklama, günde 3 öğün yemek, günde 8 saat çalışma, haftada 2 gün izin dahildir.
Staj boyunca öğrencilerimiz ayda en az 300 – 400 EUR arası maaş almaktadır.
İngiltere'de Staj Olanakları
İngiltere’de en az 3 aydan başlayan opsiyonlarla staj programlarımıza başvurabilirsiniz.
İtalya'da Staj Olanakları
Staj için İtalya’ya gitmek isteyen öğrencilerimize, yapılacak mülakatı geçmeleri halinde İtalya’nın çeşitli bölgelerinde bulunan anlaşmalı olduğumuz işletmelerde 2 aylık maaşsız staj imkanı sağlanmaktadır.
** İtalya’da staj eğitimi ücretlerimize dahil değildir.
Yunanistan'da Maaşlı Staj Olanakları
Yunanistan adalarında 6 ay maaşlı staj imkanı sağlanmaktadır.
Staj ücreti 2.500 EUR’dur.
Ücrete 6 ay konaklama ve yemek dahildir.
Staj boyunca öğrencilerimiz ayda 1.000 EUR maaş almaktadır.
Tayland'da Maaşlı Staj Olanakları
Tayland’da 2 aydan 12 aya kadar maaşlı staj imkanı sağlanmaktadır.
Staj ücreti 2.750 USD’dır.
Ücrete staj boyunca konaklama ve yemek dahildir.
Staj boyunca öğrencilerimiz en az 350 USD maaş almaktadır.
Maldivler'de Maaşlı Staj Olanakları
Maldivler’de staj 6 ay sürmekte olup, konaklama 2- 3 kişilik odalarda sağlanmaktadır. Yeme içme otel tarafından verilmekte olup, çalışanlara özel plaj ve bir çok sosyal imkan sağlanmaktadır. 6 ay sonunda mutfak ekibinde kadroya geçme imkanı öğrencinin 6 aylık süreçteki performansına bağlıdır.
6 aylık staj ücreti 3.000 EUR’dur.
Otelin bir çok farklı konsepte a’la carte hizmeti sunan restoranı siz öğrencilerin kariyer gelişimlerine bir çok katkı sağlayacaktır.
Sabit maaş ayda 400 USD olup, aylık bahşiş dağıtımıyla beraber ortalama 1.400 USD ücret verilecektir.
** Gidiş dönüş uçak bileti staj bedeline dahildir.
Dubai'de Maaşlı Staj Olanakları
Dubai’de 2 aydan 12 aya kadar maaşlı staj imkanı sağlanmaktadır.
Staj ücreti 2.750 USD’dır.
Ücrete staj boyunca konaklama ve yemek dahildir.
Staj boyunca öğrencilerimiz en az 350 USD dolar maaş almaktadır.
Katar'da Maaşlı Staj Olanakları
Katar’da 2 aydan 12 aya kadar maaşlı staj imkanı sağlanmaktadır.
Staj ücreti 2.750 USD’dır.
Ücrete staj boyunca konaklama ve yemek dahildir.
Staj boyunca öğrencilerimiz en az 350 USD dolar maaş almaktadır.
Vietnam'da Maaşlı Staj Olanakları
Vietnam’da 2 aydan 12 aya kadar maaşlı staj imkanı sağlanmaktadır.
Staj ücreti 2.750 USD’dır.
Ücrete staj boyunca konaklama ve yemek dahildir.
Staj boyunca öğrencilerimiz en az 350 USD dolar maaş almaktadır.
Hong Kong'da Maaşlı Staj Olanakları
Hong Kond’da 2 aydan 12 aya kadar maaşlı staj imkanı sağlanmaktadır.
Staj ücreti 2.750 USD’dır.
Ücrete staj boyunca konaklama ve yemek dahildir.
Staj boyunca öğrencilerimiz en az 350 USD dolar maaş almaktadır.
Arjantin'de Staj Olanakları
Arjantin’de en az 3 aydan başlayan opsiyonlarla staj programlarımıza başvurabilirsiniz.
Dominik Cumhuriyeti'nde Staj Olanakları
Dominik Cumhuriyeti’nde en az 3 aydan başlayan opsiyonlarla staj programlarımıza başvurabilirsiniz.
Kosta Rika'da Staj Olanakları
Kosta Rika’da en az 3 aydan başlayan opsiyonlarla staj programlarımıza başvurabilirsiniz.
Ekvador'da Staj Olanakları
Ekvador’da en az 3 aydan başlayan opsiyonlarla staj programlarımıza başvurabilirsiniz.
Uruguay'da Staj Olanakları
Uruguay’da en az 3 aydan başlayan opsiyonlarla staj programlarımıza başvurabilirsiniz.
Şili'de Staj Olanakları
Şili’de en az 3 aydan başlayan opsiyonlarla staj programlarımıza başvurabilirsiniz.
Arnavutluk'da Staj Olanakları
Arnavutluk’da en az 3 aydan başlayan opsiyonlarla staj programlarımıza başvurabilirsiniz.
Karadağ'da Staj Olanakları
Karadağ’da en az 3 aydan başlayan opsiyonlarla staj programlarımıza başvurabilirsiniz.
